skip to Main Content

Θεία Λειτουργία και κατάθεση θεμελίου λίθου στην Παναγιώτισσα

Την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, τελέστηκε η καθιερωμένη τακτική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσιο της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ιερουργούντων του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Κκαρά και του Διακόνου Επιφανίου Παπαντωνίου.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, μέλη της Θρονικής Επιτροπής και του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως και αρκετοί πιστοί που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του ναού.

Κατά την ώρα του κοινωνικού ομίλησε ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ο οποίος απένειμε εν πρώτοις δοξολογία στον Τριαδικό Θεό για τη σημερινή ημέρα, η οποία όμως είναι ημέρα χαρμολύπης, χαράς από τη μια για την έναρξη των εργασιών στο εξωκλήσι και λύπης από την άλλη, εξαιτίας της εκδημίας τις ημέρες αυτές δύο διακεκριμένων ανθρώπων της πόλεως του Παραλιμνίου, της Ελένης Ευαγγέλου στο Λονδίνο και του Χρίστου Αρτυματά. Ευχήθηκε όπως ο Κύριος αναπαύει τις ψυχές των και να δίνει δύναμη και κουράγιο στους οικείους τους για το χαμό των αγαπημένων του προσώπων. Εξέφρασε επίσης τις προσωπικές και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την επιτέλεση του έργου το οποίο θεμελιώνεται σήμερα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του Πανιερωτάτου πατήστε εδώ

Σύντομο χαιρετισμό απηυθύνε και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και στις ενέργειες οι οποίες έγιναν για το έναυσμα για την σημερινή ημέρα.

Ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και έγινε η κατάθεση του θεμελίου λίθου για το υπό ανέγερση «Αρχονταρίκιο της Παναγιώτισσας».

Back To Top