skip to Main Content

Α΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΓΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (7-2-2012)

Συνοδικό Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
Παραλίμνι, 9-12 Φεβρουαρίου 2012

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος», η οποία έχει έδρα την αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, αποφάσισε τη διοργάνωση σειράς Διεθνών Συνεδρίων με γενικό θέμα: «Κυπριακή Αγιολογία». Ως γνωστόν η Κυπριακή Αγιολογία είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Κύπρου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν γένει, το οποίο δεν έχει μελετηθεί συστηματικά και επαρκώς μέχρι σήμερα. Η διοργάνωση των Συνεδρίων επιδιώκει την κάλυψη αυτού του επιστημονικού κενού.

Το Α΄ Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας θα πραγματοποιηθεί από τις 9-12 Φεβρουαρίου στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

 Στο Συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν εισήγηση τριάντα και πλέον Καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με θέματα που άπτονται διαφόρων επιστημονικών κλάδων, όπως Θεολογία, Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία και Τέχνη, Παλαιογραφία, Λογοτεχνία και Κανονικό Δίκαιο.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης Έκθεση Εικόνων Κυπρίων Αγίων στον παλαιό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Η Έκθεση Εικόνων θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2012.

Εκ της Γραμματείας του Συνεδρίου

Back To Top