skip to Main Content

Ημερολόγιο τσέπης 2017

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, έχει εκδοθεί το ημερολόγιο τσέπης 2017, το οποίο είναι αφιερωμένο στην «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, μια σημαντική στιγμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο 2016 στην Κρήτη υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου και τη συμμετοχή των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στις πρώτες σελίδες του ημερολογίου μπορεί κάποιος να βρει αποσπάσματα από την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου που είχε αναγνωστεί σε όλους τους ιερούς ναούς, ενώ παράλληλα μαζί με τα επίσημα έγγραφα της »Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» βρίσκεται δημοσιευμένη στα επίσημα έντυπα και την ιστοσελίδα τόσο της Εκκλησίας Κύπρου, όσο και άλλων εκκλησιαστικών φορέων. Ακολούθως παρατίθεται το εορτολόγιο για κάθε μήνα με τις παραπομπές των Αναγνωσμάτων των Κυριακών και μεγάλων εορτών.

Στο δεύτερο μέρος, υπάρχουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν το διοικητικό μέρος, τους διάφορους τομείς δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως, στοιχεία επικοινωνίας με τις ενορίες της ελεύθερης και κατεχόμενης μητροπολιτικής περιφέρειας Αμμοχώστου, καθώς και πληροφορίες για τις νηστείες και την έκδοση Πιστοποιητικών Ελευθερίας.

Το νέο ημερολόγιο 2017 μπορεί να το αναζητήσει κάποιος από την 1η Δεκεμβρίου 2016 στους ναούς της Μητροπόλεως και στο Βιβλιοπωλείο «Μυριόβιβλος».

 

Back To Top