skip to Main Content

Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου (21-11-2016)

Στον προσκυνηματικό ιερό ναό της Παναγίας Τραχιάς στο Δάσος Άχνας, την ακριτική ενορία της μητροπολιτικής περιφέρειας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την τουρκοκρατούμενη εδώ και 42 χρόνια κώμη της Άχνας, εορτάστηκε και φέτος με θρησκευτική κατάνυξη η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός προϊσταμένου του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αυγουστίνου Κκαρά, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ανήμερα της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού Οικονόμο Χρίστο Γιώργαλλο και τον Διάκονο Επιφάνιο Παπαντωνίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε τα Χρόνια πολλά σε όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή και την ικετήρια παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο να φωτίζει και να ενισχύει αυτές τις κρίσιμες ώρες τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις προσπάθειες που καταβάλλει στο εθνικό θέμα.

Αρκετοί πιστοί, εκτοπισθέντες κάτοικοι από την Άχνα καθώς επίσης και από τα γύρω χωριά, κατέκλυσαν τον ιερό ναό, τόσο κατά την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, για να συμμετάσχουν στην ιερά πανήγυρη.

eisodia-theotokou-traxia-2016-1 eisodia-theotokou-traxia-2016-2

Back To Top