skip to Main Content

Γεύμα εν όψει των εορτών στους ιερείς και το προσωπικό της Ι. Μητροπόλεως

Το καθιερωμένο γεύμα στους ιερείς και στο προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Δεκεμβρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Απευθυνόμενος στους άμεσους συνεργάτες του στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, κληρικούς και λαϊκούς, ο Κωνσταντίας Βασίλειος ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία η οποία υπήρξε εποικοδομητική και καρποφόρα και κατά την απερχόμενη χρονιά με την ευχή αυτή να συνεχιστεί και κατά το νέο έτος.

Καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον νεοχειροτονηθέντα αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Τρύφωνα Παπαγιάννη στον οποίο ευχήθηκε κάθε δύναμη από το Θεό στη δύσκολη διακονία που η Εκκλησία του ανέθεσε στην μαρτυρική επισκοπή της Καρπασίας.

Ευχήθηκε προς όλους δύναμη, κάθε ευλογία προσωπική και οικογενειακή με τη χάρη του Θεού.

Εκ μέρους των παρισταμένων αντιφώνησε καταλλήλως ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Βούργιας, ο οποίος διαβίβασε τις ευχές όλων προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτη και για το επι θύρας νέο έτος.

Στο τέλος εψάλη το απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου και έγινε η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας. Το φλουρί βρήκε ο προϊσταμένος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος ο οποίος ευχήθηκε υγεία προς όλους τους συνδαιτυμόνες.

Back To Top