skip to Main Content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου τον προσεχή Οκτώβριο – Νοέμβριο διοργανώνει την «Πρώτη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου» στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.  Η έκθεση θα αρχίσει στις 31 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 7 Νοεμβρίου 2010.   

Η Διεθνής αυτή Έκθεση θα είναι αφιερωμένη στα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά τον τρόπο αυτό συμβάλλει και η δική μας Μητρόπολη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιτείας για το εξαιρετικό γεγονός αυτό του Κυπριακού λαού. Η «Πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου» θα τελεί υπό την αιγίδα, του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, των δύο κορυφαίων θεσμών της πατρίδας μας, της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, ομιλίες, προβολές, ημερίδες και παρουσιάσεις νέων βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και καθημερινές επισκέψεις μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Η προσπάθεια αυτή της Μητροπόλεως συμβάλλει στην προώθηση του πολιτισμού μας και στην προβολή των πνευματικών αξιών μας.  Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της επαρχίας μας και όχι μόνο, μέσα από τα βιβλία που θα εκτίθενται,  να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς διαφόρων λαών.

Back To Top