skip to Main Content

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 εψάλλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνιου η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου πλαισούμενου από τους ιερείς του ναού.
 
Ο Πανιερώτατος και οι ιερείς ανέγνωσαν εμμελώς τμηματικά τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών έμπροσθεν της Ιεράς θαυματουργού Εικόνας Παναγίας του Ακαθίστου ύμνου.
 
Με την σημερινή μέρα αξιωνόμαστε να ολοκληρώσουμε τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίοι αποτελούν το απόσταγμα της αγάπης, της τιμής και της ευγνωμοσύνης των Ορθοδόξων Χριστιανών στην μεγάλη Μητέρα μας Παναγία.
 
Στο σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αξίως να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.
 
Προ του τέλους της ακολουθίας, εψάλλη κατά το έθος το Τροπάριο της Παναγίας, όπου σύμφωνα με τοπική παράδοση το ψαλλόταν υπό των ιερέων και ιεροψαλτών του Παραλιμνίου την ημέρα του Ακαθίστου μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.
 
Η Ακολουθία του ακαθίστου Ύμνου επαναλήφθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό και πάλι η ώρα 8:00μ.μ το βράδυ όπου πολλά νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους παρακολούθησαν τους χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκον.
 
Εκ του Μητροπολιτικού Ναού
Back To Top