skip to Main Content

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΥΦΗΜΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

SONY DSC

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Ευφημιανού στο Βόλο.  Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος μαζί με τον οικείο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.  Το παρεκκλήσιο κτίστηκε με πρωτοβουλία των Κυπρίων κατοίκων Βόλου και την ευγενή δωρεά του συμπατριώτη μας Παύλου Νικολέττη, ο οποίος κατάγεται από την κατεχόμενη Λύση και ζει μόνιμα στο Βόλο.  Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ευφημιανού είναι όμοιο με το ναό του Αγίου που βρίσκεται στην κατεχόμενη Λύση.  Οι πρόσφυγες κάτοικοι της Λύσης πριν την τουρκική εισβολή τιμούσαν ιδιαίτερα τον Άγιο Ευφημιανό και στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, τελούσαν λαμπρά πανήγυρη.

Το απόγευμα διοργανώθηκε εκδήλωση για την Κύπρο και την Λύση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι νέοι και σύγχρονα εθνικά προβλήματα». Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Λύσης, ο αντιδήμαρχος Βόλου, εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας, εκπρόσωπος των φοιτητών και άλλοι φορείς.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ (πατήστε εδώ)

Την επομένη, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας Βασίλειο και Δημητριάδος Ιγνάτιο, στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως Βόλου.  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε το μνημόσυνο των κεκοιμημένων Κυπρίων Βόλου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Πανιερώτατος χαιρέτισε την εκδήλωση καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που διοργάνωσαν οι Κύπριοι φοιτητές.

Back To Top