skip to Main Content

Εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα Αμμοχώστου (5-8-2017)

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα η επαρχία Αμμοχώστου εορτάζει την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η σκέψη όλων, δεν παύει ούτε στιγμή να βρίσκεται και στα κατεχόμενα εδάφη μας όπου κατά αυτή τη μέρα εόρταζε και ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον κατεχόμενο σήμερα Δήμο Λευκονοίκου. Ευχἠ όλων σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες μας.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη ελεύθερη Αμμόχωστο ο ομώνυμος ιερός ναός Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2017, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Έλαβαν επίσης μέρος ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, το ιερατείο της Σωτήρας και λοιποί κληρικοί και Διάκονοι της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Πριν την απόλυση τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο  υπέρ πάντων των αοιδίμων κτητόρων και όλων των διακονησάντων στον ιερό ναό. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό.

φώτο Χάρης Χ’ Ιορδάνης

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου.

 

 
Back To Top