skip to Main Content

Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος (28 Απριλίου 1996)

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (Κυριακή των Μυροφόρων, 28 Απριλίου 1996), αναδημοσιεύουμε το περσινό αφιέρωμα των 20 χρόνων.

*****

Συμπληρώνονται φέτος στις 28 Απριλίου 2016, είκοσι χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (Κυριακή των Μυροφόρων, 28 Απριλίου 1996). Με την ευκαιρία αυτή, τα μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Πνευματική Διακονία, προχώρησαν σε έκτακτη έκδοση-αφιερώμα στην μέχρι τώρα διακονία του Πανιερωτάτου.

Στις σελίδες του αφιερώματος φίλοι, συνεργάτες και γνώστες του έργου και της προσωπικότητας του Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, καταγράφουν θέματα που άπτονται της πνευματικής πορείας του, του πολύπλευρου έργου του και της προσφοράς του.

Των κειμένων προηγούνται οι Χαιρετισμοί του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Έντιμου Δημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, φυσικής έδρας της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, κ. Αλέξη Γαλανού και του Έντιμου Δημάρχου Παραλιμνίου, όπου φιλοξενείται προσωρινά η Μητρόπολη Κωνσταντίας, κ. Θεόδωρου Πυρίλλη.

Back To Top