skip to Main Content

Παρουσιάστηκε στο Παραλίμνι το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά (1-3-2017)

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο Παραλιμνίου η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά «Κυπριακό 1950-1974: Δίκαιες Αξιώσεις, Λάθος Επιλογές».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο ιστορικός και συγγραφέας Άντρος Παυλίδης και ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, και οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο φιλόλογος, Μαρίνος Παυλικκάς.

Το βιβλίο του Γιάννη Καρεκλά με τίτλο «Κυπριακό 1950-1974: Δίκαιες αξιώσεις, λάθος επιλογές», αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο της μελέτης του κυπριακού προβλήματος, μία σοβαρή αποτύπωση της νεότερης κυπριακής ιστορίας και μία εμπεριστατωμένη απεικόνιση της πολιτικής πραγματικότητας, υπό την σκοπιά ενός έγκριτου και αντικειμενικού νομικού και δημοσιογράφου.

Ο συγγραφέας, μέσα από τις 600 και πλέον σελίδες του τόμου αυτού, προσεγγίζει το θέμα του κυπριακού από μία διαφορετική σκοπιά.

Μελετά την πορεία και την εξέλιξη του προβλήματος, επικεντρωμένος στην εικοσιπενταετία 1950-1974, τις αξιώσεις που διεκδικήθηκαν και τις επιλογές που ακολουθήθηκαν, θέτοντας τον αναγνώστη ενώπιον διλημμάτων, βοηθώντας τον παράλληλα να εξάγει ίδια συμπεράσματα, εκθέτοντας γεγονότα και προβληματισμούς με αμεροληψία και εγκυρότητα.

Μέσα από το βιβλίο ο αναγνώστης αποκτά γόνιμα διλήμματα, σημαντικά διδάγματα και σοφούς προβληματισμούς για την ιστορία και το μέλλον του κυπριακού προβλήματος, αλλά και για την κυπριακή ιστορία γενικότερα.

SotiraNews / Φωτογραφίες: Άννα Τζιοβάνη

Χαιρετισμός Πανιερωτάτου

Back To Top