skip to Main Content

Χριστούγεννα 2025

Γράφτηκε από τον π. Επιφάνιο Παπαντωνίου

Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, τελέστηκε με ιεροπρέπεια και σε πανηγυρικό κλίμα, η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συνεπικουρούμενου από το ιερατείο του ναού.

Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος από την αρχή της ακολουθίας, με το εκκλησίασμα να συμμετέχει σιγοψάλλοντας μαζί με τους χορούς των ιεροψαλτών, τα κατανυκτικά εκείνα και μεγάλα σε θεολογικό νόημα τροπάρια του Όρθρου που περιγράφουν και αναλύουν το ‘‘παράδοξον και ξένον μυστήριον’’ της ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος, ο αντιδήμαρχος Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου και ο Διοικητής της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ Ταξίαρχος Μάριος Χουβαρτάς.

Η Γέννηση του Θεανθρώπου, κρατά ζωντανή την ελπίδα μέσα στις καρδιές του λαού μας, ότι θ’ ανατείλουν καλύτερες μέρες για το έθνος και την πατρίδα μας. Για 52 σχεδόν χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός, ξέροντας ότι «πιστός ο επαγγειλάμενος» (Εβρ.10,23), αναμένει υλοποίηση της εξαγγελίας της μοναδικής εκείνης στιγμής του κόσμου «και επί γης ειρήνη» (Λουκ.2,14). Αυτή η αξία του γεγονότος της ενανθρώπησης του Χριστού, ως απολυτρωτικό μυστήριο, που ενεργείται από χρόνο σε χρόνο, από μέρα σε μέρα, μέχρι τη συντέλεια των αιώνων.
Χριστός ετέχη! Χρόνια πολλά!.

©® Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια ή και ζητηθεί από τον συντάκτη. Τονίζεται ότι, δεν υπάρχει ουδεμία ανάγκη προβολής μας από ανάξιoυ λόγου παραπλανητικούς ιστοχώρους.

Back To Top