skip to Main Content

Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στο επίκεντρο συζήτησης του Σαλαμίνιου Ελ. Πανεπιστημίου

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου 2024  στα πλαίσια του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.

Εισηγητής ήταν, ο κ. Αντώνης Κάκας, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η μελέτη της σκέψης, της ανθρώπινης σκέψης και οι τεχνικές μορφές της. Αποσκοπεί στη δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών που θα μπορούν να επικουρούν τον άνθρωπο στη δική του σκέψη και συμπληρώνει και επεκτείνει τις δυνατότητες του ανθρώπου στην επίλυση προβλημάτων και στην εκπλήρωση στόχων του. Πρόσφατες εξελίξεις προσδίδουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη τη δυνατότητα να γίνει η βάση ή ο καταλύτης για να πραγματοποιηθούν σημαντικές και ριζικές μεταρρυθμίσεις στις πλείστες πτυχές της ατομικής και κοινωνικής ζωής μας. Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρει τη δυνατότητα να επαναπροσδιοριστεί ο νοηματικός κόσμος και η πνευματική ύπαρξη, ανάλογα με την επίδραση της Επιστήμης στην ύπαρξη του ανθρώπου στον φυσικό του κόσμο κατά την προηγούμενη εποχή της Επιστημονικής και Βιομηχανικής επανάστασης.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και στους κυριότερους κινδύνους της.

Back To Top