skip to Main Content

Λειτουργίες-Κηρύγματα 8 -12 Μαΐου 2024

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το εσπέρας (6:30 μ.μ) ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού για την εκ μεταθέσεως εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομίας, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ και τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το εσπέρας (7:00 μ.μ) θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού για την εκ μεταθέσεως εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Σάββατο της Διακαινησίμου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ιερό ναό.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το εσπέρας (6:30 μ.μ) θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στα πανηγυρίζοντα εξωκλήσια του Αγίου Επιφανίου σε Αγία Νάπα και Λιοπέτρι.

Την Κυριακή του Αντίπασχα, 12η Μαΐου, μνήμη του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, θρονική εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως, η Α..Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος θα προστεί Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.  Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (Εκκλησία Ελλάδος).

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το εσπέρας (7:00 μ.μ) θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στo πανηγυριζον εξωκλήσι Αγίου Θωμά στο Παραλίμνι. Την επομένη, Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 6:30-9:15π.μ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία-Λιτανεία γύρω από τους τάφους των κεκοιμημένων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:00μ.μ θα τελεστεί το Αναστάσιμο Μνημόσυνο (όσοι επιθυμούν μπορούν να δώσουν τα ονόματα των κεκοιμημένων τους για μνημόνευση)

Back To Top