skip to Main Content

Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο και ενθρόνιση Μητροπολίτη Άκκρας

Ευρισκόμενος στην Άκκρα, πρωτεούσα της Γκάνας στη δυτική Αφρική, όπου μετείχε στις εργασίες της 4ης συνάντησης του Παγκόσμιου Χριστιανικού Φόρουμ, ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου Βασίλειος, το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου, προεξήρχε Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αξώμης κ. Πέτρου (του από Άκκρας) και Άκκρας κ. Δανιήλ (του από Αξώμης).
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε κατά το τυπικό της δευτερόθρονης Εκκλησίας, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ από τον εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και προκάτοχο του, Σεβασμιώτατο κ. Πέτρο.
Προσφωνόντας τον νέο επίσκοπο ο Πανιερώτατος αρχικά ανέφερε πως «Τίποτα δεν συμβαίνει στη ζωή μας τυχαία και πως με την πρόνοια του Θεού, βρέθηκε και αυτός στην Γκάνα και μετέχει της ξεχωριστής χαράς της τοπικής εκκλησίας. Μετέφερε τις ευχές για στερέωση και καλή διαποίμανση εκ μέρους του προκαθημένου της Κυπριακής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου και του ιδίου προσωπικώς.
Ως ενθύμιο, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο το επετειακό αρχιερατικό εγκόλπιο που κατασκευάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών αρχιερωσύνης του ιδίου, το οποίο απεικονίζει την εικόνα της Αγίας Νάπας με την ευχή να τον στερεώνει και καθοδηγεί, απευθύνοντας ταυτόχρονα επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Μητρόπολή μας.

Back To Top