skip to Main Content

Κωνσταντίας Βασίλειος: «Να ζητάμε τη χάρη του Θεού χωρίς κομπασμούς και δημοσιότητα»

Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στον μεστό θεολογικό του λόγο, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της πρώτης Κυριακής του Τριωδίου, την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας και κυρίως στην ιστορία του Χριστιανισμού, πρόσθεσε υπήρχαν παρόμοια φαινόμενα όπως η φιλοσοφία του Πελαγιανισμού ότι δεν χρειάζεται να ζητάμε τη χάρη του Θεού, φθάνει να κάνουμε τα καλά μας έργα και αυτό αρκεί. Η εκκλησία εξετάζοντας αυτή την τάση κατέληξε πως εκείνος ο οποίος ζητά τη χάρη του Θεού με ταπείνωση, αυτός δικαιώνεται.

Αυτός ο πελαγιανισμός ή Φαρισαϊσμός που ταλαιπωρεί και τις σύγχρονες μας κοινωνίες κόβοντας τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Όσοι ανήκουμε στο σώμα της Εκκλησίας, δεν είμαστε άτομα αλλά πρόσωπα που σημαίνει να κοινωνεί ο ένας με τον άλλο και αυτή δεν είναι άλλη από την κοινωνία της αγάπης που μας πρότεινε αλλά και μας δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός. Εάν λείπει αυτή η επικοινωνία και κοινωνία τότε δεν αποτελούμε το σώμα του Χριστού επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν επίσης οι Υπουργός Υγείας, Υφυπουργός Τουρισμού, Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Δερύνειας και βουλευτές Αμμοχώστου.

Τελέστηκε επίσης το ετήσιο μνημόσυνο των κεκοιμημένων μελών του Κηπουρικού Συλλόγου Παραλιμνίου Μακάριος ο Γ’ και άλλων προσφιλών προσώπων.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top