skip to Main Content

Αρχιερατικό Μνημόσυνο

Κηδεύεται σήμερα στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κυρός Ιωάννης, ένας από τους περιώνυμους σύγχρονους Έλληνες Θεολόγους.

Κατά την αυριανή Θεία Λειτουργία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μεταστάντος Ιεράρχου.

__________________

Εκοιμήθη, ο πρύτανης της Θεολογίας, Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας)

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, άφησε σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης.

Ο μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε μια σημαντική μορφή της θεολογικής παιδείας και ένας από τους μεγάλους Έλληνες Θεολόγους του 20ου και 21ου αι.

Ο Σεβασμιώτατος συνδεόταν με μακρά πνευματική φιλία και με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο με τον οποίο ως εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας Κύπρου συμμετείχαν σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές τόσο σε διμερείς διαλόγους όσο και στο ΠΣΕ. Μάλιστα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, ο Σεβασμιώτατος, απέστειλε τον παρελθόντα μήνα, θερμό εόρτιο γράμμα στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας για τα ονομαστήριά του .

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος κατά τις παραδόσεις των μαθημάτων Δογματικής τα οποία διδάσκει στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, χρησιμοποιεί μεταξύ των βασικών εγχειριδίων διδασκαλίας και το πολύτιμο συγγραφικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και εύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου.

Back To Top