skip to Main Content

Αντώνης (Νάκης) Τσόκκος (1953-2013) 10 χρόνια από την εκδημία του

Συμπληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, 21η Ιανουαρίου 2023, δέκα χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη (Νάκη) Τσόκκου. Το ετήσιο επίσημο μνημόσυνο, τελέστηκε την προηγούμενη Κυριακή, 15η μηνός, στη γενέτειρά του Αγία Νάπα, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι, σήμερα, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και εναπόθεση λίγων λουλουδιών στον τάφο του αείμνηστου στο νέο κοιμητήριο Αγίας Νάπας.

Αδιαμφισβήτητα ο αείμνηστος υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που άφησαν τη σφραγίδα τους στην Αγία Νάπα πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως πετυχημένος Δήμαρχος. Είναι ο Δήμαρχος που έδωσε την καρδιά του για την Αγία Νάπα και τους Δημότες της, όπως σημειώνουν πολλοί.

Ο αξιομακάριστος Δήμαρχος ήταν θερμός συμπαραστάτης του πολυποίκιλου έργου που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και μέλος της Θρονικής Επιτροπής. 

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ανακήρυξε τον αείμνηστο Δήμαρχο Αγίας Νάπας Αντώνη Τσόκκο Μέγα Ευεργέτη του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας. 

Ως ελάχιστο μνημόσυνο στη μνήμη του, παραθέτουμε αφιερώματα που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς.

Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας (αφιέρωμα στην εφημερίδα του Δήμου Αγίας Νάπας, Αύγουστος 2013).

Αφιέρωμα στον Αντώνη Τσόκκο (Πρεσβυτέρου Χαρίτωνα Θεοδώρου)

Αντωνίων, μνήμη ρέουσα δι’ αιώνων εις αιώνων (Διακόνου Επιφανίου Παπαντωνίου 16/01/2019)

©® pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top