skip to Main Content

Η διπλή θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου στο Παραλίμνι

Με ιδιαίτερη επισημότητα εορτάστηκε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, η εθνική και θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Επίκεντρο των εορτασμών η πόλη του Παραλιμνίου, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου. Στο τέλος απονεμήθηκε η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως στον αξιότιμο Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Καλό, Διοικητή της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ. 

Ακολούθως εψάλη η πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, στην παρουσία σύσσωμης της μαθητιώσας κοινότητας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέξιος Βαφεάδης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο o Δρ Ιστορίας κ. Ανδρέας Κάρυος. Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων που υπάρχει στην πλατεία Μητροπόλεως και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τέλος οι επίσημοι δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης στην κεντρική λεωφόρο 1ης Απριλίου.

 

 

Back To Top