skip to Main Content

Χριστούγεννα κατάνυξης και ελπίδας στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Η χριστιανοσύνη, εορτάζει την Μητρόπολη των εορτών, την κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η Γέννηση του Θεανθρώπου, κρατά ζωντανή την ελπίδα μέσα στις καρδιές του λαού μας, ότι θ’ ανατείλουν καλύτερες μέρες για το έθνος και την πατρίδα μας. Για 49 σχεδόν χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός, ξέροντας ότι «πιστός ο επαγγειλάμενος» (Εβρ.10: 23), αναμένει υλοποίηση της εξαγγελίας της μοναδικής εκείνης στιγμής του κόσμου «και επί γης ειρήνη» (Λουκ.2:14). 

Αυτή η αξία του γεγονότος της ενανθρώπησης του Χριστού, ως απολυτρωτικό μυστήριο, που ενεργείται από χρόνο σε χρόνο, από μέρα σε μέρα, μέχρι τη συντέλεια των αιώνων τονίστηκε και μέσα από το εόρτιο μήνυμα της Αγιωτάτης Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου το οποίο διαβάστηκε σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

Η ακολουθία του Όρθρου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι άρχισε στις 6:15 το πρωί κατά την οποία οι ιεροψάλτες απέδωσαν μελωδικά τα ιερά κείμενα, τα οποία οι ιεροί υμνογράφοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, κόσμησαν με ύμνους άφθαστης τελειότητας τα σωτήρια νοήματα της εορτής και το απερινότητο γεγονός της Θείας Ενανθρωπήσεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από το ιερατείο του ναού.

 

 

Back To Top