skip to Main Content

Ναό του Αποστόλου Ανδρέα θεμελίωσε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας

Ένα νέο εκκλησιαστικό οικοδόμημα, επ’ ονόματι του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των πιστών του προσφυγικού Συνοικισμού Φρενάρους,  παραδόθηκε επίσημα προς λειτουργική χρήση σήμερα Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της εορτής του.

Την ακολουθία του θεμέλιου λίθου, τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη χαρά και τιμή από τους ενορίτες πλέον και άλλους κατοίκους της ελεύθερης επαρχίας που γέμισαν τον νέο ιερό ναό για να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πνευματική χαρά για την κοινότητα Φρενάρους και την Ιερά μας Μητρόπολη. 

Έλαβαν μέρος το μέλος της επιτροπής ανεγέρσεως και ιερατικώς εφημέριος Πρεσβ. Κωνσταντίνος Γερμανός, οι ιερείς της κοινότητας και λοιποί κληρικοί όμορων δήμων και κοινοτήτων.

Πριν και κατά την ακολουθία ο Πανιερώτατος επεξήγησε με συντομία τα τελούμενα και ποια αντικείμενα τοποθετήθηκαν μέσα στο θεμέλιο λίθο πάνω από τον οποίο θα κατασκευαστεί μετέπειτα η αγία Τράπεζα. Ανάμεσα σ’ αυτά και χώμα από την κατεχόμενη σήμερα Μονή του Αποστόλου Ανδρέου στην Καρπασία, γεγονός που έχει τη δική του σημασία και συμβολισμό. 

Σήμερα που όλοι έχουμε τη σκέψη μας και τα βλέμματά μας στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, θεμελιώνουμε αυτό τον ιερό ναό επ΄ ονόματι του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, με την ευχή ν’ αναδειχθεί και αυτό ένα πνευματικό καταφύγιο για τους πιστούς της κοινότητας και του προσφυγικού συνοικισμού, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην οικοδόμηση του ναού, εκπληρώνοντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη της επιτροπής ανεγέρσεως που μέσα από δύσκολες συνθήκες κατά καιρούς,  υπερέβησαν εαυτούς με μοναδικό στόχο την οικοδόμηση της εκκλησίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή ότι θ’ αναδειχθεί σ’ ένα περικαλλέστατο ναό. Τέλος ευχήθηκε η χάρη του Αποστόλου Ανδρέου να ευλογεί όλους και να φθάσουμε με ειρήνη και χαρά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Χατζηγιώρκας, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Κοινοτάρχης Αχερίτου-Βρυσούλλων Μιχάλης Καούνας, πρώην και νυν τοπικοί φορείς κ.α

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top