skip to Main Content

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ευγενώς προσκληθείς από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας, στα πλαίσια των πανηγυρικών εορτασμών, λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ως άνω ιερό ναό.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου η οποία έχει την αφετηρία της στο αίτημα ενός ανθρώπου προς τον Χριστό να μεσολαβήσει για ένα δίκαιο μοίρασμα της οικογενειακής του περιουσίας.
Η φιλοσοφία της ζωής την οποία είχε ο πλούσιος της παραβολής, για καλοπέραση και ευφορία ψυχική, χωρίς να έχει οποιαδήποτε άλλη έγνοια, διακόπτεται βίαια από την απόφαση του Θεού να παραδώσει τη ψυχή του.
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως, ο καπιταλισμός είναι ένα αρνητικό φαινόμενο ενώ θα πρέπει να διδαχθούμε πως διαχειριζόμαστε τα όσα μας χάρισε ο Θεός. Ο Χριστός παρεμβαίνει συστημικά για να δούμε την προτεραιότητά μας που είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.
Back To Top