skip to Main Content

Αυξημένο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη διάκριση του Πανιερωτάτου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν το γεγονός της ανάδειξης του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου, στη θέση του Προέδρου (από πλευράς) των Ορθοδόξων Εκκλησιών που μετέχουν στο ΠΣΕ.

 

Μια εξόχως σημαντική διάκριση που περιποιεί τιμή για την Εκκλησία Κύπρου, η οποία ως ένα εκ των ιδρυτικών μελών (του ΠΣΕ) υπήρξε πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι του διεκκλησιαστικού αυτού οργανισμού (συμμετοχή, φιλοξενία συναντήσεων κ.α) και είναι η πρώτη φορά από το έτος ιδρύσεως (1948) όπου εκπρόσωπος της κατέχει τη θέση του Προέδρου.

Επιπρόσθετα, η προσγενόμενη τιμή προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Βασιλείου, επιβραβεύει την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί.

Ο Πανιερώτατος ήταν φιλοξενούμενος την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, στην μεσημβρινή εκπομπή του Ant1 «Μέρα μεσημέρι» και τον δημοσιογράφο Νικήτα Κυριάκου και την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού και την εκπομπή «Alpha Καλή μέρα».

Σε αμφότερες τις εκπομπές, αναφέρθηκε με συντομία στην ιστορία ίδρυσης, τον σκοπό και το ρόλο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησίων που έχει ως στόχο να παρέλθουν οι διαιρέσεις και να οδηγηθεί ο χριστιανικός κόσμος σε μια ενότητα.

Εξάλλου είναι σημαντική η βοηθητική συμβολή των Εκκλησιών στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κάθε άνθρωπο, για να μην ταλαιπωρείται και να ταλαντεύεται μέσα στον κυκεώνα που διέρχεται ο κόσμος την περίοδο αυτή ιδιαίτερα.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα όσα τεκταίνονται καθημερινά γύρω μας (πράξεις βίας, πόλεμοι, ενεργειακή κρίση κ.ο.κ), ο Πανιερώτατος εξέφρασε την άποψη «οι όποιες ανησυχίες των ανθρώπων είναι καλύτερα να μην εκφράζονται με τέτοιους τρόπους εναντίον των συνανθρώπων μας.

Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων πρόσθεσε, γίνεται με την αγάπη του οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, αυτό αποτελεί το μήνυμα του Ευαγγελίου και όχι με διεκδικήσεις οι οποίες στρέφονται εναντίον άλλων και ιδιαίτερα των αδύναμων τάξεων της κοινωνίας. Δεν πρέπει να υπάρχει ασυδοσία όσων αφορά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων γιατί τότε θα καταλήξουμε σε μια ζούγκλα χωρίς τέλος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Back To Top