skip to Main Content

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου τίμησε το έπος του ‘40

Με πανηγυρική δοξολογία στους ναούς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τιμήθηκε η 82η επέτειος της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο Παραλίμνι και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, της επίσημης δοξολογίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος στην παρουσία της μαθητιώσας κοινότητας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων, οργανισμών και συλλόγων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κώστας Κουμής, μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έγινε κατάθεση στεφάνων. Τέλος οι επίσημοι μετέβησαν στην λεωφόρο 1ης Απριλίου όπου δέχθηκαν τον χαιρετισμό της παρέλασης.

Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Το έπος του ’40 είναι πρότυπο ομοψυχίας και αποτελεί ζωντανή πηγή εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας.

Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, το θάρρος και την τόλμη τους να αντισταθούν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στο φασισμό. Η θυσία τους, ας γίνει για εμάς έμπνευση, για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας οδηγό μας την αγάπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

 

Back To Top