skip to Main Content

Διεθνή Συνάντηση Προσευχής για την Ειρήνη στη Ρώμη

Στη Ρώμη βρίσκεται από χθες Κυριακή, 23 Οκτωβρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου εκπροσωπεί, στη Διεθνή Συνάντηση Προσευχής για την Ειρήνη «International Meeting for Peace – «The Cry of Peace».

Η εκδήλωση συγκεντρώνει τις προσδοκίες της ειρήνης των λαών και των πολιτισμών, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την τραγική επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη, που προκαλεί τόσα θύματα και τόσες καταστροφές. Επιβάλλεται να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και εμπιστοσύνης στο μέλλον και το παγκόσμιο χρειάζεται επειγόντως μια αρχιτεκτονική διαλόγου που προστατεύει και επιβεβαιώνει την ειρήνη, πάντα και σε κάθε πλαίσιο.

Ο Πανιερώτατος έχει προσωπική εμπειρία με την παρουσία του σε πολλά παρόμοια διεθνή φόρα. Στο πλαίσιο της δικής του παρέμβασης, ο Μητροπολίτης Βασίλειος μετέφερε γι’ ακόμη μια φορά την αγωνία του αδούλωτου Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος βιώνει για 48 και πλέον χρόνια την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών και την παράνομη κατοχή του τουρκικού στρατού.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Back To Top