skip to Main Content

Μητροπολίτης Βασίλειος «Να αναπτύξουμε την δική μας αντίσταση ούτως ώστε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο καλύτερο αύριο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Xenion High School, το καλλιτεχνικό αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το οποίο συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό εργαστήρι «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.
Συμμετείχαν επίσης οργανωμένα σύνολα και μουσικά σχήματα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.
Στον σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις θλιβερές μαύρες επετείους του Ελληνισμού τονίζοντας την ευθύνη μας να καταστήσουμε γνωστά αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με τις επιθετική πολιτική της Τουρκίας που συνεχώς μας πιέζει ψυχολογικά και εθνικά με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να προωθήσει τα συμφέροντά και τις στρατηγικές της.
Οφείλουμε πρόσθεσε «να αναπτύξουμε την δική μας αντίσταση ούτως ώστε, αυτός ο τόπος να μη ξαναβιώσει αυτά τα γεγονότα αλλά, να οδηγήσουμε στο καλύτερο αύριο για την ευημερία και δικαίωση του αγώνα μας το οποίο ευχόμαστε ολόψυχα», συμπλήρωσε.
©®pndiaconia.imc.
Back To Top