skip to Main Content

Η Κύπρος τιμά τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής

Η Κύπρος τιμά τη μνήμη όσων υπερασπίστηκαν την πατρίδα και τελεί επιμνημόσυνες δεήσεις για τους μαχητές της αντίστασης και πεσόντες κατά τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ανακαλούμε το οδυνηρό εκείνο καλοκαίρι. Την τραγωδία, την προδοσία, την εισβολή, την κατοχή, τη βίαιη διχοτόμηση, τον εποικισμό, τους πρόσφυγες, τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους, τη βεβήλωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των ιερών και των οσίων μας.

Το επίσημο μνημόσυνο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Την Κυπριακή πολιτεία εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Παρέστησαν επίσης οικογένειες και συγγενείς των ηρώων και αναιρεθέντων, ο αντιδήμαρχος Παραλιμνίου Αβραάμ Μουλαζίμης, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καλός, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρώην Υπουργός κ. Τάκης Πελεκάνος, ο πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Ένωσης Αγωνιστών Παραλιμνίου ΕΟΚΑ 1955-59 και αρκετοί πιστοί.

Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην πλατεία Μητροπόλεως.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

 

 

Back To Top