skip to Main Content

Ηθική και υλική στήριξη σε μικρά προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

Χαρά και ελπίδα σε μικρά παιδιά από την πολύπαθη και μαρτυρική Ουκρανία, τα πλέον τραγικά θύματα ενός ανήλεου πολέμου που διεξάγεται τους τελευταίους τέσσερις σχεδόν μήνες, έδωσε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
Συγκεκριμένα παρέδωσαν γραφική ύλη για τις ανάγκες των μαθημάτων τα οποία παρακολουθούν σε καθημερινή βάση με τη στήριξη της δασκάλας τους Ιβάν Τοβάλοβα, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο με τη νέα σχολική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Τα παιδιά φιλοξενούνται από την Κυπριακή Δημοκρατίας σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού με τη συνεργασία τοπικών φορέων.
Μεταφέροντας τις ευχές της τοπικής Εκκλησίας και του Πανιερώτατου Μητροπολίτου μας κ. Βασιλείου, ο ιερολ. διάκονος Επιφάνιος, εξέφρασε την ετοιμότητα, εφόσον ζητηθεί και πάντοτε στα μέτρα των δυνατοτήτων της, να συμβάλει στην όλη προσπάθεια.
Παρούσες στη συγκινητική στιγμή για τα μικρά παιδιά ήταν και οι κυρίες Ειρήνη Μάρκου Μιλή και Νίτσα Κοιτάζου, μέλη του ΧΣΓ του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου.
©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.
Back To Top