skip to Main Content

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στο Παραλίμνι

Με τη σεμνότητα και την ευσέβεια που διακρίνουν τον ευσεβή λαό της επαρχίας Αμμοχώστου εορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής, η μεγάλη αυτή γιορτή και γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας.
Σύμφωνα με την Ευαγγελική διήγηση, η ημέρα αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία κάνει εμφανή την παρουσία Του το Άγιο Πνεύμα. Κατέρχεται «εν είδει πυρίνων γλωσσών» στους Μαθητές και Αποστόλους, τους φωτίζει, φλογίζει τις καρδιές τους και τις αγιάζει για να αρχίσουν δημόσια το Αποστολικό έργο του Ευαγγελισμού της Ανθρωπότητας.
Της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του ναού Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου αναγνώστηκαν οι προκαθορισμένες ευχές της γονυκλισίας.
Ο Πανιερώτατος, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες μετέβη στην Κωνσταντινούπολη ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου στα σεπτά ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κόμισε τις θεοπειθείς ευχές και ευλογίες Της Α.Θ. Παναγιότητος προς το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε « η χάρις του Παναγίου Πνεύματος, να φωτίσει όλους μας και κατ’ επέκταση όλο τον κόσμο, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συνθήκες, που διέρχεται ο τόπος μας και ο κόσμος ολόκληρος».
©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.
Back To Top