skip to Main Content

Η κορύφωση του θείου Δράματος

Η Μεγάλη Παρασκευή όπως προαναφέραμε, ημέρα πένθους για ολόκληρη την Χριστιανοσύνη, η κορύφωση του Θείου Δράματος. Το πρωί τελέστηκε στους ιερούς ναούς η ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης μαζί με την αναπαράσταση της ταφής, ενώ το απόγευμα ψάλλεται η ακολουθία του Επιταφίου προς τον Ζωοδότη Χριστό.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, χοροστάτησε της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Αγία Νάπα. 

Στη σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε προς όλους Καλό Πάσχα και «η θυσία του Ιησού Χριστού ν’ αποτελέσει καταλύτη όλων των δοκιμασιών που διερχόμαστε αυτή την περίοδο ούτως ώστε να χαιρόμαστε πάντοτε αυτές τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης που αφορούν τη δική μας σωτηρία».

Παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Γιώργος Κάρουλλας – ο οποίος διηκόνησε το ιερό αναλόγιο- και ευάριθμο ευσεβές εκκλησίασμα.

©® pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

Back To Top