skip to Main Content

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας στους εορτασμούς για τον Άγιο Λάζαρο

Το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ευγενώς προσκληθείς υπό του όμορου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, προεξήρχε Αρχιερατικού συλλείτουργου και κήρυξε το θείο λόγο, στον περίβλεπτο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Νεκταρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου

Χαίρει και Αγάλλεται σήμερα η ιστορική Μητρόπολη Κιτίου με την ευκαιρία της εορτής της Εγέρσεως του Αγίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου, του προστάτου και πολιούχου της.

Το πλήρωμα της Μεγάλης Σαρακοστής για την πόλη των θεοφιλών κατοίκων της Λάρνακας σηματοδοτείται για άλλη μια χρονιά με τη λαμπρή πανήγυρη του Αγίου Λαζάρου στον περίβλεπτο, επίσημο, αυτοκρατορικό και μεγαλοπρεπέστατο ναό του, που φιλοξενεί τον δεύτερο τάφο και μέρος των ιερών λειψάνων του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου.

Με επίκεντρο λοιπόν τον καθεδρικό ναό του Αγίου Λαζάρου στην πόλη της Λάρνακας εορτάστηκε και φέτος η Έγερση του Αγίου Λαζάρου σήμερα, 16 Απριλίου 2022. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και λοιπών κληρικών τόσο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κιτίου όσο και άλλων Μητροπόλεων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν βουλευτές, οι αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου.

Back To Top