skip to Main Content

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2022, η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνιου.

Χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από ιερείς του ναού, οι οποίοι και ανέγνωσαν εμμελώς τμηματικά τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών έμπροσθεν της ιεράς Εικόνας Παναγίας την Καρυώτισσας, πέριξ της οποίας υπάρχουν αγιογραφημένοι οι 24 οίκοι του Ακαθίστου Ύμνου..

Στο σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός του Ακαθίστου Ύμνου και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα υγεία και να με χαρά και αγαλλίαση να φθάσουμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας. Δεν μπόρεσε να κρύψει τη θλίψη του για την «κοιλάδα του κλαθμώνος», όπως χαρακτήρισε την περίοδο την οποία διερχόμαστε με την συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊου αλλά και την τραγική κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία μεταξύ δύο ομοδόξων λαών. Εμείς, οφείλουμε να προσευχηθούμε «η Αρχιστράτηγος Μητέρα του Ιησού Χριστού» να φωτίσει τους ανθρώπους να σταματήσουν τους πολέμους, τις δολοφονίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, ούτως ώστε να βασιλεύσει η ειρήνη και η χαρά στον κόσμο.

 Και όπως Αυτή έσωσε τη δική της Πόλη, κατά τον ίδιο τρόπο να σώσει και όλους εμάς με τις πρεσβείες της στον φιλάνθρωπο Ιησού Χριστό ο οποίος είναι μαζί μας για να μας προσφέρει τη σωτηρία, την χαρά και την Ανάσταση.

Προ του τέλους της ακολουθίας, εψάλλη κατά το έθος το Τροπάριο της Παναγίας, όπου σύμφωνα με τοπική παράδοση το ψαλλόταν υπό των ιερέων και ιεροψαλτών του Παραλιμνίου την ημέρα του Ακαθίστου μπροστά από την εικόνα της Παναγίας.

Η Ακολουθία επαναλήφθηκε και πάλι, όπου πολλά νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους παρακολούθησαν τους χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκον.

©® pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

 

 

Back To Top