skip to Main Content

Η κοινότητα Δάσους Άχνας εορτάζει την προστάτιδά της Αγία Μαρίνα

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον φερώνυμο ιερό ναό στον Συνοικισμό Δάσους Άχνας, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Έλαβαν μέρος επίσης ο εφημέριος του ιερού ναού Οικ. Φίλιππος Φιλίππου, ο Πρεσβ. Νικόλαος Παπαντωνίου και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιος και Ιωάννης.

Τους ύμνους της ιεράς ακολουθίας απέδωσαν κατά τρόπο αριστοτεχνικό οι ιεροψάλτες του ιερού ναού πλαισιούμενοι από τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Σωτήρος Λάρνακος Γεώργιο Κουτσόφτα.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Πανιερώτατος, χειροθέτησε σε αναγνώστη τον νεαρό Ανδρέα Πιερή, ο οποίος διακονεί στο ιερό αναλόγιο. 

Παρέστη ευάριθμο εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αμμοχώστου Γεώργιος Κάρουλλας και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δάσους Άχνας Νίκος Βάσιλας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της λιτανείας ακολούθησαν τα εγκαίνια φωτογραφικής Έκθεσης με θέμα “Άχνα 1900-1974”, την οποία ετοίμασαν οι κυρίες του Χριστιανικού Συνδέσμου στην παρακείμενη αίθουσα πλησίον του ιερού ναού.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Βασίλειος συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης, η οποία όπως τόνισε αποτελεί ένα τρόπο για να μη ξεχάσουμε ποτέ αυτή την πατρίδα η οποία κατέχεται παράνομα και παραβιάζεται κάθε διεθνές δίκαιο. Ευχήθηκε, η εορτάζουσα Αγία Μαρίνα να είναι βοηθός και αρωγός στην σύντομη ελευθερία της πατρίδας μας.

Τις δικές του ευχές απηύθυνε και ο πρόεδρος του κοινοτικού Συμβουλίου κ. Βάσιλας, εξαίροντας την καλή συνεργασία η οποία υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοίκησης, με πρώτιστο στόχο την επίλυση του εθνικού θέματος της πατρίδας μας.

©®pndiaconia.imc. Απαγορεύεται ρητά η χρήση, αναπαραγωγή ή αναδημοσίευσή της παρούσης, ολική ή μερική, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια από τον συντάκτη.

 

 

 

Back To Top