skip to Main Content

Εορτασμοί Αγίων Θεοφανείων 5-6 Ιανουαρίου 2022

Την παραμονή των Αγίων Θεοφανείων,  Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022, θα τελεστεί στους ενοριακούς ιερούς ναούς η ακολουθία του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μέγας Αγιασμός (των Καλάντων). Στις 11 το πρωί θα τελεστεί η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου παρά τω αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Θ’ ακολουθήσει η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τα οποία έχουν αποφασισθεί.

Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί και στα εξωκλήσια Αγίας Τριάδος στο Παραλίμνι και Αποστόλου Ανδρέα στο Πρωταρά (παραλία Νησιά).

Στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει τελετή και στην παραλία της Γλώσσας στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Η ανακοινωθείσα Θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου δεν θα τελεστεί.

Back To Top