skip to Main Content

Concerto Βυζαντινής Μουσικής (07-11-2021)

Η Διεθνής χορωδία Musica Aeterna Byzantina παρουσιάζει concerto Βυζαντινής Μουσικής την ερχόμενη Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7:30μ.μ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

_____

MusicAeterna Byzantina

Το όνομα δεν θα μπορούσε να ήταν τυχαίο αφού, η Βυζαντινή Μουσική, ζει στους Αιώνες.

Είναι μέρος της μεγάλης μουσικής ορχήστρας MusicAeterna με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον παγκόσμιου εμβέλειας και αναγνώρισης μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή.

Η χορωδία συγκροτείται από 12 εξαίρετους γνωστές της μουσικής, που αφιέρωσαν χρόνια στην εκμάθηση και τελειοποίηση της, με πάθος, αγάπη σεβασμό και σοβαρότητα στην αξία και ιστορία της.

Στα 3 χρόνια ύπαρξης της χορωδίας, έχει πείσει τα πιο απαιτητικά ακροατήρια, και τους πιο αυστηρούς κριτικούς της μουσικής. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Περμ, στη Φιλαρμονια και Άγιο Ισαάκ στην Αγ. Πετρούπολη, στη Μεγάλη Αίθουσα του Κονσερβατοριου στη Μόσχα, στο θέατρο Châtelet και Sant Chapelle στο Παρίσι, Βιέννη, Baden Baden και Μέγαρο Μουσικής Αθήνα. Αποκορύφωμα της αναγνώρισης της, ήταν η συμμετοχή της στο πιο μεγάλο φεστιβάλ μουσικής, στο Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία τον περασμένο Ιούλιο. Έπονται συναυλίες στο Κρεμλίνο, Στρασβούργο, τουρνέ στη Γαλλία , Bienalle Venice,και ήδη προγραμματίστηκε η παραγωγή ψηφιακού δίσκου υπό την σφραγίδα της Sony Classical. Ως σολίστ συμμετείχαν οι Ανδριαν Σιρμπου, Γρηγόριος Ζαρκος, Δημήτρης Ιεροδιακόνου, π. Νικόλας Μαλεκ και η Ribale Wehbe.

Χοράρχης της χορωδίας είναι ο ταλαντούχος Αντώνιος Κουτρουπης, απόφοιτος του Κονσερβατοριου της Αγ. Πετρουπολης.

« Με την ευγενή υποστήριξη του Ιδρύματος Οικογένειας Αξιενοφ»

«With the kind support of Aksenov Family Foundation”

Back To Top