skip to Main Content

Χαιρετισμός στην παρουσίαση του βιβλίου «Το αλφαβητάρι της ζωής μου»

Χαιρετισμός Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου στην παρουσίαση του βιβλίου «Το αλφαβητάρι της ζωής μου»

Δερύνεια, 13 Οκτωβρίου 2021

Είναι με αισθήματα χαράς, που παρευρίσκομαι απόψε εδώ μαζί σας, παρά τις προετοιμασίες της αυριανής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προκειμένου να τιμήσουμε το πρόσωπο της εριτίμου κυρίας Έρμας Ιντιάνου- Χριστοφίδου κατά την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο: «Το Αλφαβητάρι της Ζωής μου».

Η λαμπρή, μα συνάμα «ακανθώδης» σταδιοδρομία της κυρίας Χριστοφίδου, έδωσε σε αυτήν ισχυρά και ηθικά εχέγγυα ούτως ώστε, να περιχαρακώνει με αυστηρότητα τον εαυτό της απέναντι σε κάθε πρόκληση και δυσκολία που ο εθνικοαπευλευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ 55-59 και στη συνέχεια οι συνέπειες της Τουρκικής εισβολής του 1974 επέφεραν σε όλους μας.

Διανύοντας την έβδομη δεκαετία της ζωής και ατενίζοντας τη δική της ανατολή, η συγγραφέας με λόγια απλά, καθημερινά, σε μια  πραγματική κατάθεση ψυχής, εξιστορεί (όπως σημειώνει η ίδια) την ιστορία μιας ζωής γεμάτης «ευχάριστα, δυσάρεστα, δίκαια, άδικα, μεγάλα, μικρά».

«Στύλος ακλόνητος» στο πλευρό του αειμνήστου συζύγου της, Τάκη Χριστοφίδη και «λύχνος αείφωτος» για κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας η «Κυρά της Δερύνειας», επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί, ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο με σημαντική κοινωνική προσφορά.

Το βιβλίο αυτό που παραδίδεται σήμερα στο αναγνωστικό κοινό, αποτελεί το απόσταγμα της σοφίας και των γνώσεών ενός «σοφού» ανθρώπου, μιας σοφής γυναίκας, βγαλμένα μέσα από τις εμπειρίες και τα βιώματά του, για να «θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» έναντι σημαντικών προβλημάτων της κοινωνίας μας, ούτως ώστε ο καθ’ ένας  ν’ αναλογιστεί τη θέση του απέναντι στο εαυτό του και τον συνάνθρωπό του.

Κυρία Χριστοφίδου,

Συγχαίροντας σας θερμά και πάλι για το νέο σας βιβλίο, ευχόμαστε η χάρις του Θεού να συνοδεύει τη ζωή σας και να χαρίζει την αιώνια ανάπαυση στα αγαπημένα προσφιλή σας πρόσωπα.

Ευχαριστώ πολύ.

Back To Top