skip to Main Content

Λειτουργίες-Κηρύγματα 1-8 Σεπτεμβρίου 2021

Εορτή Αγίου Μάμαντος σε Παραλίμνι και Σωτήρα (01/02-09-2021)

Την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021 στις 6:30μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι. Την επομένη, Πέμπτη, 2α Σεπτεμβρίου 2021, 6:30-8:30π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Εσπερινός (6:30μ.μ) και Θεία Λειτουργία (6:30-8:30π.μ), θα τελεστούν επίσης και στην πανηγυρίζουσα αρχαία εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στη Σωτήρα, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Λειτουργίες-Κηρύγματα 5 Σεπτεμβρίου 2021

Την ερχόμενη Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως στη Λευκωσία και θα προστεί του μνημοσύνου του μακαριστού Σωτηρίου Παπασεργίου.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά, Πρωτ. Αντώνιος Ιωάννου στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Σωτήρα, Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, Πρωτ. Αναστάσιος Ισαάκ στο εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι, Πρωτ. Σταύρος Σταύρου στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας, Πρωτ. Γεώργιος Χατζηαδάμου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Αχερίτου-Βρυσούλλων, Πρωτ. Τρύφωνας Παπαγιάννης (κληρικός Ιεράς Επισκοπής Καρπασίας) στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας, Οικον. Χρίστος Γιώργαλλος στον Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Άχνας, Οικον. Φίλιππος Φιλίππου στον Ιερό Ναό Aγίας Μαρίνης και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Δάσους Άχνας, Οικον. Ιωάννης Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συνοικισμού Αβίων στο Αυγόρου,  Πρωθ. Δανιήλ Άνγκελ στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Παραλίμνι, Πρεσβ. Ανδρέας Θεμιστοκλέους στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, Πρεσβ. Ανδρέας Ηλία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρεσβ. Χρίστος Κούλενδρος στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Κυριάκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Δερύνειας, Πρεσβ. Χαράλαμπος Ζάρτηλα στο εξωκλήσι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην Αγία Νάπα, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Αθανασίου στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά την κοινότητα Αυγόρου, Πρεσβ. Ανδρέας Χρίστου στο εξωκλήσι του Αγίου Επιφανίου στην Αγία Νάπα, Πρεσβ. Ειρηναίος Κυριάκου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας, Πρεσβ. Βαρνάβας Συμεώνοβ στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού ΠαραλιμνίουΠρεσβ. Πολύβιος Λαμπρινίδης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, Πρεσβ. Φίλιππος Φιλίππου στο εξωκλήσι του Αγίου Κορνηλίου στο Παραλίμνι, Πρεσβ. Κωνσταντίνος Γερμανού Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα και Πρεσβ. Ηλίας Κακουσιάς στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Αντί άλλου κηρύγματος στους ιερούς ναούς, θα αναγνωσθεί εγκύκλιος δια την ημέρα Περιβάλλοντος στην οποία είναι αφιερωμένη με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου η πρώτη Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου, ενώ στο τέλος θα ψαλλεί και ειδική δέησις.

 Πανήγυρις Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους (06-09-2021)

Το εσπέρας της Κυριακής, 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:30μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους. Την επομένη, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, 6:30-9:30π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρις εξωκλησίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι (06-09-2021)

Το εσπέρας της Παρασκευής, 3 Σεπτεμβρίου 2021, 9:00μ.μ-12:30π.μ, θα τελεστεί αγρυπνία στο εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Παραλίμνι. Το πρωί της Κυριακής, 5 Σεπτεμβρίου, 6:30-9:00π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το εσπέρας ίδιας ημέρας, στις 6:30μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού με την ευκαιρία του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Την επομένη, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, 6:30-9:00π.μ θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. 

Πανήγυρη της ενορίας Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων (07-09-2021)

Το εσπέρας της Τρίτης, 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:00μ.μ, θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα στη Λεμεσό με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή αυτή αποτελούσε την πανήγυρη της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων αλλά και της Ιεράς Μονής Παναγίας Αυγασίδος της κοινότητας Μηλιάς Αμμοχώστου.  

Στο τέλος, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των αδικοχαμένων θυμάτων της εισβολής και θ’ αναπευθεί δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων.

Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας (08-09-2021)

Το εσπέρας της Τρίτης, 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναο Παναγίας Αγίας Νάπας. Την επομένη, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, 6:30-9:30π.μ ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό.

Back To Top