skip to Main Content

Χαιρετισμός στην παρουσίαση του βιβλίου  «Πρωτοπρεσβύτερος Ευέλθων Χαραλάμπους. Ο άνθρωπος της Βασιλείας του Θεού»

 

τον Χαιρετισμό ανέγνωσε ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Γραφείου, Πρωτ. Ηρακλείδιος Ξιούρος

Με ιδιαίτερη χαρά και αισθήματα ικανοποίησης χαιρετίζουμε, την εκδήλωση αυτή της Εκκλησίας της Παναγίας Παναγιώτισσας. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου στο διαδικτυακό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών μου στερούν την χαρά της φυσικής παρουσίας μου κοντά σας.

Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τον θάνατο του πατρός Ευέλθοντος Χαραλάμπους. Η επέτειος αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στον άνθρωπο, στον κληρικό, στον εκπαιδευτικό και στον ελεήμονα π. Ευέλθοντα και να φέρουμε στη μνήμη μας τα καλά του έργα, την προσφορά του στην οικογένειά του, στην ενορία του, στη Μητρόπολή μας, στους δυστυχισμένους και φτωχούς ανθρώπους. Ο π. Ευέλθων υπήρξε πράγματι, πρότυπο κληρικού, εκπαιδευτικού αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Για τη σωματική απουσία του ανάμεσά μας θρήνησε και θρηνεί ακόμα η οικογένεια του, η Ενορία του Αγίου Δημητρίου, το Παραλίμνι αλλά και όλη η Μητρόπολή μας, γιατί στερούμαστε της σημαντικής προσφοράς στο έργο της από ένα άξιο και σημαντικό εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου. Αυτοί που κρίνουν την Εκκλησία κατά πόσον επιτελεί την επί γης πνευματική και σωτήρια αποστολή της, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο πολυποίκιλο έργο του π. Ευέλθοντος που με ευσυνειδησία, φόβο Θεού και αγάπη προς τον άνθρωπο, επιτέλεσε μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες και ανυπέρβλητες πολλές φορές δυσκολίες. Για μας και την Εκκλησία μας η εκδημία του π. Ευέλθοντος άφησε ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Σήμερα, ημέρα της επετείου της εκδημίας του, χαιρετίζουμε με πολλή χαρά και ικανοποίηση την παρούσα εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου που έχει τον τίτλο «Πρωτοπρεσβύτερος Ευέλθων Χαραλάμπους. Ο άνθρωπος της Βασιλείας του Θεού», την οποία επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς. Ο π. Αυγουστίνος είναι πνευματικό ανάστημα του π. Ευέλθοντος και πάντοτε διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και τις παρακαταθήκες του. Ο τόμος αυτός, στον οποίο περιλαμβάνονται κηρύγματα, κείμενα και ομιλίες του π. Ευέλθοντος, καθίσταται ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα τόσο για κληρικούς και θεολόγους κατηχητές, όσο και για όλους τους πιστούς που μπορούν μέσα από αυτό να αποκομίσουν πνευματική ωφέλεια.

Συγχαίρουμε τον π. Αυγουστίνο για την πρωτοβουλία της έκδοσης αλλά και της εκδήλωσης αυτής με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την εκδημία του π. Ευέλθοντος. Εύχομαι να υπάρχουν πάντοτε μιμητές του έργου του π. Ευέλθοντος.

Σας ευχαριστώ.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση

Back To Top