skip to Main Content

Η ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες επέβαλε για δεύτερη συνεχή χρονιά η πανδημία του κορωνοϊού, πλην όμως με θρησκευτική κατάνυξη, τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στην καρδιά του Παραλιμνίου.
Της τελετής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, στην παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Πυρίλλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητή της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Λούκα Χατζημιχαήλ, του Βουλευτή Αμμοχώστου Κυριάκου Χατζηγιάννη κ.α. είτε στο εσωτερικό είτε στον προαύλιο χώρο του ναού. Οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα και τις υποδείξεις των εντεταλμένων εκκλησιαστικών επιτρόπων προσήρχοντο καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας για το προσκύνημα.
Την Α και Γ’ Στάση των Εγκωμίων έψαλλαν μέλη της χωροδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόεσσα του Μητροπολιτικού Ναού με την ευλάβεια και τα γλυκύτατα ψαλσίματα τους προς την «ζωή την κειμένη εν τάφω», προσέδωσαν στην όλη ατμόσφαιρα της πένθιμης νύχτας τα χρώματα της ορθοδόξου χαρμολύπης και την ελπίδα του «δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάσταση».
Η λιτάνευση του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε περίξ του ναού λόγω των ισχυόντων μέτρων. Μετά της επιστροφή της πομπής έγινε ο ενταφιασμός του επιταφίου στην Αγία Τράπεζα και ολοκληρώθηκε η ιερά ακολουθία.
®Φώτο Θεόδωρος Νίκας

Back To Top