skip to Main Content

Ανακοίνωση για προσκύνημα ιερών λειψάνων Αγίου Εφραίμ (9-11/04/2021)

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος αρκετών πιστών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και αφού δόθηκε η σχετική άδεια και ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου μετά των ανάλογων αυστηρών συστάσεων, από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, ιερά λείψανα του αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού για προσκύνημα και ενίσχυση των πιστών.

Ο ναός θα είναι ανοικτός από τις 6:30π.μ έως τις 9:00μ.μ

Θα τελεστούν οι κάτωθι ιερές ακολουθίες:

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

6:00π.μ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

7:00μ.μ Δ’ Στάσις των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

6:15π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6:00μ.μ Εσπερινός.

 

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

6:30π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6:00μ.μ Κατανυκτικός Εσπερινός – Παρακλητικός Κανόνας στον νεομάρτυρα Εφραίμ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος, θα τηρούνται με μεγάλη αυστηρότητα και πολλή σχολαστικότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό καθώς και όλα τα εν ισχύ διατάγματα, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε δυσμενείς καταστάσεις.

Ως εκ τούτου καλούνται όσοι θα προσέρχονται για προσκύνημα, να επιδεικνύουν τη δέουσα τάξη, να έχουν υπομονή, ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπευθύνων και τηρώντας  όλα τα σχετικά μέτρα.      

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρωτ. Γεώργιο Χατζηαδάμου τηλ.: 99567463.

_________________

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε γι’ ακόμη μία φορά προς όλους τις σχετικές οδηγίες (πατήστε για προβολή) που αφορούν τον εκκλησιασμό και την παρουσία πιστών στους ιερούς ναούς με βάση τα διατάγματα και παρακαλούμε στην αυστηρή τήρησή τους.

Πορευόμαστε προς τη μεγάλη εορτή του Πάσχα και κανείς δεν θα ήθελε να ζήσουμε ξανά την θλιβερή κατάσταση με το κλείσιμο των ναών. 

Οφείλουμε και πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως, η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας εξαρτάται από την συμμόρφωση μας στους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καθημερινότητά μας.   

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως,
3 Απριλίου 2021.

Back To Top