skip to Main Content

Παρασκεύασαν μπουρέκια για ενίσχυση της Παναγιώτισσας

Βρισκόμαστε ήδη ένα βήμα πριν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, διανύοντας εβδομάδα της «Τυροφάγου» ή «λευκή εβδομάδα» όπως αλλιώς λέγεται, καθώς οι χριστιανοί δεν καταναλώνουν κρέας, προετοιμαζόμενοι για τη νηστεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Παραδοσιακά, όλη αυτή την εβδομάδα μέχρι την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας συνηθίζεται η κατανάλωση ψαριού, τυροκομικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών, καθώς και ζυμαρικών.

Με την ευκαιρία αυτή, κυρίες, μέλη της Επιτροπής Εξωκλησίων και Παρεκκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεπικουρούμενες και από άλλες εθελόντριες και εθελοντές, παρασκεύασαν, κατά το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαρτίου, παραδοσιακά μπουρέκια προς πώληση για οικονομική ενίσχυση της αποπεράτωσης του εξωκλησιού της Παναγίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά.

Τις εργαζόμενες με κόπο και μεράκι, υπερβάλλοντας εαυτούς, επισκέφθηκε και ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Κάρουλλας, αρωγός και συμπαραστάτης πάντοτε στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αφού εξήρε τον ζήλο όλων και ευχήθηκε κάθε επιτυχία, συνέδραμε και ο ίδιος στην όλη προσπάθεια.

Η ανταπόκριση του κόσμου να ενισχύσει το σημαντικό αυτό έργο υπήρξε γι’ ακόμη μια φορά, αθρόα και  συγκινητική.

Σε ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη της Επιτροπής, εξέφρασαν τις  ευγνώμονες ευχαριστίες τους προς όλους τους κοπιάσαντες εθελοντές και εθελόντριες, στους χορηγούς των υλικών και σε όλο τον κόσμο που στήριξε και αυτή την προσπάθεια, ευχόμενοι η χάρις της Παναγιώτισσας να φυλάττει όλους.

Back To Top