skip to Main Content

Εκλογές Αρχιερέων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (16 Φεβρουαρίου 2021)

Στην εκλογή νέων Αρχιερέων προχώρησε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα συνεδρίας της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ιερού Σώματος εξέλεξαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την πλήρωση της κενωθείσας Γεροντικής Ιεράς Μητρόπολης Χαλκηδόνος μετά την κήρυξη ως έκπτωπου του Μητροπολίτου Αθανασίου, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης και διορίστηκε ως Πατριαρχικός Έξαρχος, επί κεφαλής της νεοσύστατης Εξαρχίας Μελίτης (Μάλτας).

Έγινε επίσης εκλογή δύο νέων βοηθών επισκόπων παρά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, μετά από παράκληση του ιδίου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, με ευχετήριο γράμμα του συνεχάρη τους δύο νεοεκλεγέντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Γέρων Χαλκηδόνος και Κρήνης, καθώς τους συνδέει μακρά πνευματική φιλία αλλά και συνεργασία τόσο σε διάφορες επιτροπές του Θεολογικού Διαλόγου όσο και σε άλλα θεολογικά forum. 

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
με τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο



 

Back To Top