skip to Main Content

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία-Ανακοίνωση

Κατόπιν της σημερινής Κυβερνητικής απόφασης, έχει επιτραπεί η παρουσία πιστών εντός των ιερών ναών κατά τις Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου 2020) και των Αγίων Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου 2021) με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων εντός του ιερού ναού τα 75 άτομα.

Θα εφαρμόζεται αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο (υποχρεωτική χρήση μάσκας) το οποίο έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ., σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

Οι υπόλοιποι πιστοί θα μπορούν να βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού ανά 2 άτομα σε απόσταση 2 τ.μ.. Οικογένειες με μικρά παιδιά μπορούν να είναι μαζί. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλα τα άτομα των 12 ετών.

Η πρωϊνή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς και  εξωκλήσια της ελεύθερης μητροπολιτικής μας περιφέρειας θα αρχίσει στις 6:30π.μ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από τις κατά τόπους ενορίες (πατήστε για περισσότερα) για την τέλεση των περισσοτέρων Θείων Λειτουργιών και σε ποιους ναούς ή εξωκλήσια θα γίνουν αυτές.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως,
22 Δεκεμβρίου 2020

Back To Top