skip to Main Content

Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος

Ευχαριστήριον

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος επιθυμεί να εκφράσει προς τον κάθε ένα χωριστά τις θερμές ευχαριστίες του για τις γεμάτες αγάπη ευχές τις οποίες δέχθηκε, τόσο διαδικτυακά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο με την ευκαιρία της απόκτησης του δευτέρου Διδακτορικού τίτλου από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αγάπη των ανθρώπων της επαρχίας μας και όχι μόνο, είναι η κινητήρια δύναμη, ώστε ο σεπτός μας ποιμενάρχης να συνεχίζει και να επαυξάνει τη διακονία του διευρύνοντας ταυτόχρονα τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

__________________________________________________________________________________

Το πρωί της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2020, έλαβε χώρα στην αίθουσα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η νενομισμένη διαβεβαίωση και επίσημος αναγόρευση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου σε διδάκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πανιερώτατος εκπόνησε τη δεύτερη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η γνώση του Θεού κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό», την οποία είχε υποστηρίξει τον περασμένο Ιούνιο λαμβάνοντας το βαθμό άριστα. 

Παρά τις δυσκολίες που αναφύονται εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από τετράμηνη παρέλευση και στην παρουσία μόνον των απαραίτητων προσώπων, ενώ οι ελλογιμώτατοι κύριοι καθηγητές, μέλη της κριτικής επιτροπής, συμμετείχαν σε αυτή εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Παρέστησαν επίσης η ελλογιμωτάτη κυρία Μαρίνα Κολοβοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Δογμάτων, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο κ. Ανδρέας Φλοκκάς, γραμματέας ωσαύτως.

Άπας ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ομοθυμαδόν, εκφράζει συγχαρητήριες ευχές προς τον σεπτό ποιμενάρχη του για τη σημερινή αναγόρευση καθώς η επιτυχία αυτή αποτελεί καρπόν, αναμφίβολα, συστηματικής και κοπιώδους προσπάθειας που ξεκίνησε προ πολλών ετών.

 

Back To Top