skip to Main Content

Η Δερύνεια τίμησε τους ήρωες του αγώνα 55-59

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαριαίου, 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Δερύνεια, πλαισιούμενος από τους πανοσιότατο Αρχιμ. Γεώργιο Ιωάννου, αιδ/τους Πρωτ. Φωκά Χατζηλοϊζή, Πρωτ. Τρύφωνα Παπαγιάννη, Πρεσβ. Ανδρέα Κυριάκου, Πρεσβ. Κωνσταντίνο Γερμανό και τον ιερλ/το δ. Επιφάνιο Παπαντωνίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ 55-59 Δημητράκη Χριστοδούλου, Στυλιανού Λένα και Σωτήρη Τσαγγάρη. Με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την πολύχρονη προσφορά τους και διακονία στην Εκκλησία στον ιεροψάλτη κ. Θεόδωρο Χατζηαντώνη, στους τέως Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους Ανδρέα Κάκκο, Σώτο Γεωργίου και την τέως φροντίστρια του ναού.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γεώργιος Γεωργίου, Ονούφριος Κουλά και Γεώργιος Κάρουλλας, ο Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Ανώτερος Αστυνόμος Α’ κ. Γεώργιος Οικονόμου, εκπρόσωπος του Στρατού,καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο επαρχιακός Γραμματέας Δήσυ Αμμοχώστου κ. Νίκος Γεωργίου.
 
Ακολούθησε πομπή προς το μνημείο του ήρωα, όπου εψάλλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.
 
Back To Top