skip to Main Content

Εορτασμός Γενεσίου της Θεοτόκου και πανήγυρις της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων

Την Υπέρμαχο Στρατηγό και Έφορο της πάλαι ποτέ ιστορικής Μονής Παναγίας Αυγασίδος της κατεχομένης σήμερα κοινότητας Μηλιάς Αμμοχώστου, την Μητρόθεο επικεκλημένη «Χρυσοσπηλιώτισσα» πολιούχο της περιώνυμης Ενορίας Κάτω Βαρωσίων Αμμοχώστου, τίμησαν για έβδομη συνεχή χρονιά στην φιλόξενη ενορία του Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας στη Λεμεσό με ευλάβεια και συγκίνηση, οι πονεμένοι εκτοπισμένοι κάτοικοι και όλα τα οργανωμένα σύνολα Κάτω Βαρωσίων Αμμοχώστου και κοινότητας Μηλιάς Αμμοχώστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά με τον τρόπο τους ότι οι μνήμες και ο αγώνας για την σκλαβωμένη πόλη και κοινότητα τους δεν ξεθωριάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν.
 
Της εσπερινής συνάξεως προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του ναού Πρωτ. Προκόπιο Προκοπίου και Οικ. Ιωάννη Κιριντέλ.
 
Πριν το πέρας του Εσπερινού εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των αδικοχαμένων θυμάτων της εισβολής και αναπεύθη δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων.
φώτο Αντώνης Καραντώνης, Κοινοτάρχης Μηλιάς Αμμοχώστου
Back To Top