skip to Main Content

Μητροπολίτης Βασίλειος: Είθε η ημέρα της Πεντηκοστής να είναι ημέρα θεραπείας και ανατάσεως όλων των ανθρώπων.

Με τη δέουσα λαμπρότητα εόρτασε, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, την Κυριακή της Πεντηκοστής, τη μεγάλη τούτη γιορτή, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας.

Σύμφωνα με την Ευαγγελική διήγηση, η ημέρα αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία κάνει εμφανή την παρουσία Του το Άγιο Πνεύμα. Κατέρχεται «εν είδει πυρίνων γλωσσών» στους Μαθητές και Αποστόλους, τους φωτίζει, φλογίζει τις καρδιές τους και τις αγιάζει για να αρχίσουν δημόσια το Αποστολικό έργο του Ευαγγελισμού της Ανθρωπότητας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον, κατάμεστο (υπό των επιβαλλόμενων μέτρων) πλήθος πιστών, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, πλαισιούμενος από τον Πρωτ. Ηρακλείδιο Ξιούρο και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε σύμφωνα με το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Μέγας Εσπερινός της Γονυκλισίας και αναγνώστηκαν από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο και τον π. Ηρακλείδιο οι προκαθορισμένες ευχές της ημέρας. 

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε η σημερινή μέρα να είναι «ημέρα θεραπείας και ανατάσεως όλων των ανθρώπων και η χάρις του Αγίου Πνεύματος το οποίο κατήλθε την ημέρα της Πεντηκοστής, να κατέλθει και σε όλους μας, σε όλο τον κόσμο απαλλάσσοντας συνάμα την ασθενούσα ανθρωπότητα από την πανδημία η οποία μας ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό διάστημα».

Στο προαύλιο του ναού ο Χριστιανικός Σύνδεσμος, πραγματοποίησε πώληση λουλουδιών, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φώτο Θεόδωρος Νίκας.

 

Back To Top