skip to Main Content

Συγχαρητήριες ευχές στον νέο Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ευρισκόμενος τις μέρες αυτές στο Μποσζέ (Bossey) της Ελβετίας, συμμετέχοντας σε συνάντηση της συντακτικής επιτροπής της επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, έχοντας πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης την εκλογή ως νέου Δημάρχου Αγίας Νάπας του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου, απέστειλε και συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του και τις ευχές για δύναμη και ενίσχυση έργο που αναλαμβάνει.

Η πόλη της Αγίας Νάπας τονίζει, εκτός από ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος, αποτελεί για τη Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ένα «νευραλγικό σημείο» της ελεύθερης εκκλησιαστικής περιφέρειας καθ’ ότι, στην «καρδιά της»  βρίσκεται η αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας. Στον σημαντικό αυτό θρησκευτικό και ιστορικό χώρο, μετά από πολυετείς προσπάθειες, έγινε κατορθωτή κατά το παρελθόν έτος 2019 η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, ανάδειξης και προβολής του, με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία έρχονται στο φως και ανάγονται σε αρχαιότερες περιόδους, να προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο όλο έργο.

Επιδίωξή όλων τόνισε ο Πανιερώτατος είναι, να δώσουμε στους Κύπριους και τους ξένους επισκέπτες, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας της Κύπρου. Πρέπει να δώσουμε πολιτισμό, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είμαστε πλούσιοι στον πολιτισμό, εντούτοις αδυνατούμε να τον αναδείξουμε».

Διαβεβαίωσε τέλος τον νέο Δήμαρχο ότι, η Ιερά Μητρόπολη και η Εκκλησία γενικότερα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του, για την επιτέλεση του πολύπλευρου έργου του.

Back To Top