skip to Main Content

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε (30-10-2012)

Παρουσιάστηκαν την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου», σειρά βιβλίων που αφορούν τη σχέση της Κύπρου με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρουσίαση των βιβλίων έγινε από τον Καθηγητή Γιώργο Γεωργή ο οποίος μαζί με τον Καθηγητή κ. Γιώργο Καζαμία είναι οι συγγραφείς των βιβλίων. Ο κ. Γεωργής στην παρουσίαση των βιβλίων αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σχέσεις αυτές είναι διαχρονικές και έχουν περάσει διάφορα στάδια και διακυμάνσεις. Στα βιβλία αυτά εξετάζονται αναλυτικά οι οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις και διασυνδέσεις της Κύπρου με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ο Πανιερώτατος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Καθηγητή Γιώργο Γεωργή για την παρουσία και τη συνεισφορά του. Ακολούθως αναφέρθηκε στα στάδια που πέρασε η Κύπρος, από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, μέχρι την πλήρη ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του Ευρώ. Ο Πανιερώτατος τόνισε μεταξύ άλλων, την προθυμία και βούληση της Κύπρου για συνεργασία και στενές σχέσεις με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χαιρετισμός του Πανιερωτάτου παρατίθεται πιο κάτω.

             Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικό πρόγραμμα. Στο μουσικό μέρος συμμετείχαν οι χορωδίες των Δήμων Παραλιμνίου και Σωτήρας.

Back To Top