skip to Main Content

Εκδήλωση Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας και ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας- Αρχαγγέλου Μιχαήλ  Δάσους Άχνας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός”, που θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας. Η εκδήλωση η οποία υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Κύπρου και στον Άγιο Δημητριανό, επίσκοπο Κυθρέας, Προστάτη των Προσφύγων.

Θα προηγηθεί στις 4:45μμ, η ακολουθία του Εσπερινού στην Εκκλησία του Αγίου Δημητριανού, που βρίσκεται στην πλατεία του  χωριού. Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, θα εκτίθεται για προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου. Την επομένη, Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, 6:30-8:00π.μ θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει

  • Χαιρετισμοί από τον Κοινοτάρχη κ. Νίκο Βάσιλα και τον Οικονόμο π. Φίλιππο Φιλίππου.                  
  • Ομιλία για τον Άγιο Δημητριανό, από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά.                                           
  • Ομιλία για τους Πρόσφυγες της Κύπρου, από τον Έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.                       
  • Προβολή φωτογραφιών και βίντεο για την προσφυγιά στο Δάσος Άχνας και Εκκλησία-Μνημείο του Αγίου Δημητριανού και της Προσφυγιάς.                                                                                                                                                                 
  • Βυζαντινοί Ύμνοι από την Ακολουθία του Αγίου Δημητριανού (6 Νοεμβρίου), από τους ψάλτες του Ναού Γιάννη Ιωάννου και Μιχάλη Ματθαίου.                                                                                                              
  • Τραγούδια της Προσφυγιάς και της Επιστροφής, από τους μουσικούς της κοινότητας Παναγιώτη Κότσαπα, Παναγιώτη Τσαππή και Βασίλη Φιλίππου.
  • Βράβευση μαθητών Δημοτικού Σχολείου Φώτη Πίττα Δάσους Άχνας, που τα έργα τους διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Προσφυγιά 1974 – Δασάκι Άχνας”.

  Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας – Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Δασάκι Άχνας   

Back To Top